Jan%20interview%20bouwvervoer

“Vanuit het streven naar Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen is ons nieuwe bouwvoertuig ontwikkeld”, zegt Jan Ruijsch. Zijn collega Arjan Berndsen vult aan: “ Het voertuig is veiliger voor onze chauffeur en verbruikt bovendien minder CO2"

Mensen

Bewustwording door kennisoverdracht zorgt ervoor dat medewerkers veiliger gaan werken. Dit doen wij door trainingen en opleidingen zoals VCA en ladingzekering. Maar ook het “Nieuwe rijden” geeft onze chauffeurs een opleiding in de praktijktijd waarin veilig en zuinig rijden het uitgangspunt is.  

Aansturing

Vanuit de ritplanning komt een verantwoord schema dat rekeing houdt met rijtijden en nachtrust. De specifieke Bouwvervoer aanpassingen geven de transportlanner een melding als er een overschrijding is. Dit zorgt voor een goede nalevering van de rijtijdenwet en vele andere wettelijke eisen waaraan het transport moet voldoen. 

Instructie

Met een duidelijk chauffeurshandboek maken wij moeilijke zaken eenvoudig en begrijpelijk. Met duidelijke taal en korte instructies creeren wij draagvlak. Een belangrijk uitgangspunt blijft dat iedereen zijn eigen gezonde verstand moet blijven gebruiken en moet navragen als er punten niet duidelijk zijn.   
BV%20Dycore%20ladingzekering%20breedplaat%20Vertikaal

Middelen

Ons materieel is voorzien van veel extra veiligheidsvoorzieningen. Dit zijn aanpassingen en extra opties die doorlopend uitgebreid en verbeterd worden zodat onze medewerker de middelen heeft om veilig te werken.  Doorlopend geeft de bedrijfsleiding tips, trucs en aanwijzingen aan medewerkers die in het proces werken.
Naast duurzaam en zuinig omgaan met energie wil ons bedrijf ook veilig zijn voor zijn medewerkers en de omgeving. En naast het belasngrijke lichtgewicht uitgangspunt zijn onze voertuigen voorzien van vele extra’s.

Trucks

Trucks worden geselecteerd op veiligheid.  Zowel Volvo als Scania staan bekend om het goede zicht rondom vanuit de chauffeurspositie, Een Cornereye camerasysteem voorkomt de dodehoek en geeft in combinatie met een achteruitrijcamera een 360graden zicht rondom de auto. 
Met een rode veiligheidsgordel willen wij het grote belang van de gordel benadrukken omdat nog steeds de helft van de dodelijke ongevallen bij chauffeurs te wijten is aan het niet dragen van de gordel.
duurzaambouwvoertuig%20aanpassingen
Extra opties:
Airbag (is in tegenstelling wat je zou verwachten niet verplicht en wordt ook weinig aangekocht door transportbedrijven);
LDWA (waarschuwing bij onbedoeld verlaten van de rijstrook);
Adaptieve cruisecontrole met radar welke een veilige afstand met de voorganger houdt;
Rookmelder
Extra inwendig portierslot
Aslast meetsysteem zodat overbelading per as voorkomen wordt
Electrische handrem die automatisch geactiveerd, onder meer als de portier geopend wordt. Het verlaten van een voertuig dat niet op de rem staat is dan niet mogelijk
Veel systemen zijn op afstand uitleesbaar of worden actief gemeld zoals het niet dragen van de gordel, aslast-overschrijding, een uitgevoerde noodstop of het ongeoorloofd openen van de deur
Led verlichting voor beter zicht en gezien worden

Opleggers en kranen

Voor een goede ladingzekering is de inrichting van de auto belangrijker dan het aantal spanbanden!
Al vanaf 2008 zijn onze opleggers voorzien van versterkte XL kopschotten en antislipvloeren. In combinatie met een laag zwartepunt blijft de lading van nature stevig staan. Slechts lading die niet opgesloten is of boven de zijschotten uitkomt moet vastgezet worden met spanbanden. 
Daarnaaast hebben onze opleggers gazen zijschotten zodat de chauffeur tijdens het laden en lossen goed zicht heeft op de omgeving.
veilig%20werk%20zijschotten
Een actief TPMS houdt doorlopend en online de bandenspanning en temperatuur in de gaten. Bij een afwijking komt er direct een melding met bijbehorend advies. Hierdoor worden gevaarlijke klapbanden onderweg voorkomen.

Overige opties:
A-label banden
LED verlichting rondom
Achteruitrijsignaal
Achteruitrij camera
Extra uituitrijverlichting
Autolaadkranen met geavanceerde beveiliging zodat onveilig werken voorkomen wordt
Flitslampen

Onderhoud

Goed onderhoud met vakbekwame medewerkers zorgt ervoor dat de middelen in optimale conditie blijven. Meer dan de jaarlijks verplichte APK kijken wij preventief naar onderhoud. Het voertuig kan nu voldoen aan de normen, maar is dat over enkele maanden ook nog het geval?