NIEUWSOVERZICHT

MVO

Inmiddels is de 3e generatie lichtgewicht combinatie in gebruik genomen. Hierin zijn de aantoonbare voordelen van de eerdere lichtgewicht voertuigen gecombineerd met een breder inzetgebied. Meer bouwmaterialen kunnen slimmer vervoerd worden met een betere bezetting en minder brandstof per vervoerd gewicht. En daarmee voor onze opdrachtgevers een aantoonbaar betere milieu prestatie bij aanbestedingen.

STELCONPLATEN LEGGEN

1600 stelconplaten zijn rechtstreeks vanaf de vrachtwagen met vacuum in het werk gelegd. 

KEERWANDEN STELLEN

Deze lange wand is direct vanaf de vrachtwagen in het werk gesteld. De wanden zijn 4 meter hoog.

PLANNING

Het gebeurt niet vaak dat de volledige transportplanning bij elkaar is. We hebben van deze gelegenheid gebruik gemaakt om met de nieuwe bedrijfskleding ook de planning veiliger te maken. 

NIEUW MATERIAAL

Voor het jaar 2017 zijn er 20 nieuwe Volvo trucks besteld. De ervaringen met deze trucks zijn goed omdat ze erg zuinig zijn en voor de chauffeurs erg compleet uitgerust. De geavanceerde technieken helpen om CO2 te besparen en verhogen de veiligheid voor de chauffeurs. En dan ook nog een standkoeling voor de warme dagen.

NIEUWE BEDRIJFSKLEDING LIJN

Voor de nieuwe bedrijfskleding is gekozen voor de High Visual lijn van Blaklader. Met dit zweedse kwaliteits merk krijgen onze medewerkers mooie en goed passende bedrijfskleding. En met de High Visual lijn zijn ze onder alle omstandigheden beter zichtbaar. 

VELOPA

Nu nog even zonder reclame maar dat zal snel veranderen. Voor Velopa is een nieuw voertuig ingezet om CO2 prestatie ladder verder te verbeteren. Wij wensen Dijo veel plezier met zijn nieuwe auto. 

OUD NIEUWS

Ons bedrijf heeft veel ervaring met het vervoer van bouwmaterialen. In 1920 was het vooral zand en grind maar al snel kwamen daar betontegels en platen bij. In de loop van de jaren zijn daar steeds meer soorten bouwproducten bijgekomen waarbij het nu een breed assortiment is dat elkaar goed aanvuld tot een goede bezetting van ons wagenpark. 

LICHTGEWICHT VAN 15TON

De ontwikkelingen stoppen niet en na ons eerste lichtgewicht voertuig is er nu een vernieuwde versie. Nog steeds weegt het voertuig compleet met oplegger en kraan in totaal 15ton, maar de uitvoering is nu zo standaard dat het overgrote deel van onze werkzaamheden met dit voertuig uitgevoerd kan worden. En dat betekend nog steeds dat wij per rit 5.000kg meer lading  vervoeren dan een standaard voertuig!

UITSCHUIF BINNENLADER

De prefab naar de bouwplaats neemt toe en deze elementen worden steeds hoger en langer omdat dit een besparing geeft van zowel de productiekosten als de montagekosten.
Daarom is een van de nieuwe binnenladers een uitschuif binnenlader geworden. Met deze trendsetter kunnen wij onze klanten weer beter bedienen. Elementen van 4.00 x 13.00 meter kunnen nu zonder exceptionele kosten naar de bouwplaats vervoerd worden. 

RBC PROMO

Een reductie van CO2 is belangrijk. Met ons Light Concept vervoeren wij per rit meer lading en door de verschillende effectieve opties besparen wij veel brandstof. Hierdoor verlagen wij het CO2 verbruik tot wel 20%. Wilt u weten of dit ook voor uw transporten haalbaar is? Neem dan contact met ons op.

RECLAME

Voor Multi Beton is een binnenlader voorzien van reclame. De grote opvallende vlakken van de binnenlader zijn in hoog contrast voorzien van MBS en Multibeton reclame. Ook deze auto is elke dag een opvallende verschijning

RECLAME

Regelmatig komt er in onze bedrijf een auto met mooie reclame voorbij. Zo ook deze Van Breugel auto die voor BIA beton rijdt. Voorheen werden er opklapbare bordjes gebruikt en nu is een auto volledig benut voor aansprekende reclame. U zult hem onderweg tegenkomen want het is een opvallende verschijning.
Ook uw reclame kan op een voertuig komen. Neem gerust contact met ons op voor de mogelijkheden.

50 JAAR DIENSTVERBAND

Op 1 juli 2015 is Jaap van Nieuwenhuizen 50 jaar bij ons bedrijf in dienst. In 1965 starte hij zijn werkzaamheden vanuit het woonhuis van de familie Ruijsch en vanaf die tijd heeft hij veel grote veranderingen meegemaakt. Beginnend met een handgeschreven administratie tot het huidige volledig geautomatiseerde proces. Alleen met flexibiliteit en plezier in je werk kun je deze grote presatie realiseren. Op de foto staat Jaap met zijn gezin voor een nieuwe auto. Wij bedanken Jaap voor zijn 50 jaar trouwe inzet voor ons bedrijf.

OVERNAME VAN BREUGEL OISTERWIJK

Op 1 april 2015 hebben wij Van Breugel Oisterwijk BV overgenomen. Naast een forse schaalvergroting draagt deze ontwikkeling ook absoluut bij aan betere toekomstperspectieven voor het personeel en de klanten. Met de overname gaan geen banen verloren en Van Breugel gaat onder dezelfde naam, op dezelfde locatie en met de bestaande medewerkers door. Ad van Breugel licht toe: Van Breugel Oisterwijk BV is al vele jaren uw vertrouwde logistieke partner en dat blijft zo. Maar er is geen opvolging in de familie om de continuiteit te borgen en daarom zijn de aandelen overgedragen. Er ontstaat een sterk team dat uitdagingen niet uit de weg zal gaan. 
De overname past in RBC haar strategie het bouwmaterialen vervoer met autolaadkraan te versterken. Van Breugel Oisterwijk BV is een mooi bedrijf met een rijke historie en er zijn veel overeenkomsten met onze bedrijven. Met in totaal 90 vrachtwagens voor de bouw kunnen wij nog beter aan de vraag van onze opdrachtgevers voldoen en de service verhogen.

HULPMIDDELEN CHAUFFEURS

Alle systemen om veilig en zuinig te rijden zijn in de nieuwe auto’s ingebouwd. Met behulp van GPS herkent de auto de routes. De auto weet wanneer de heuvel stopt en zal voor het bereiken van de top al minder brandstof geven. Wel wennen voor de chauffeurs, maar met de goede training kunnen de chauffeurs de auto’s optimaal benutten. Brandstofbesparingen van 10% zijn al behaald door de chauffeurs die actief gebruik maken van de systemen. Veilig zijn de auto’s ook met onder andere een automatische noodstop. Ziet de chauffeur een gevaarlijke situatie te laat dan zal de auto zelfstandig een noodstop maken. 

WAAROM STUREN ONZE LICHTGEWICHT OPLEGGERS ZO KORT

Moeilijk bereikbare losplaatsen zijn voor onze lichtgewicht voertuigen vaak wel toegankelijk. Dit komt omdat de oplegger-assen onafhankelijk van de truck kunnen sturen. Onze leverancier heeft hier een mooie demonstratie film van gemaakt.